Cybersecurity

Dat we in ons dagelijks leven zo afhankelijk zijn van informatica heeft ook een nadeel: we zijn hierdoor ook erg kwetsbaar. Als een telefoon of laptop gehackt wordt, dan kunt u bijvoorbeeld documenten kwijtraken. Foto's die privé hadden moeten blijven kunnen ineens toch op internet komen te staan. Een cybercrimineel kan ook proberen via social engineering of phishing vai internetbankieren uw geld te stelen.

ICT beveiliging is een must

Vrijwel wekelijks zijn er nieuwsberichten over geslaagde cyber aanvallen, uitgelekte databases met persoonsgegevens en komen nieuwe kwetsbaarheden aan het licht. De aanvallen worden steeds vaker uitgevoerd door goed georganiseerde criminelen of zelfs buitenlandse mogendheden. Cybersecurity gaat over het beveiligen van infrastructuur, computers en van de digitale informatie die in die computers opgeslagen is. Het beveiligt daarmee diensten die door computers mogelijk gemaakt worden. Dit laatste gaat veel verder dan men zo op het eerste oog ziet. Zo zijn het betalingsverkeer, de stroom- en drinkwatervoorziening, maar ook procesbesturing in de industrie in grote mate afhankelijk van ICT. De beveiliging hiervan is dus harde noodzaak. Het implementeren van de nodige voorzorgsmaatregelen zorgt er voor dat schade veroorzaakt door verstoring of uitval van ICT of door misbruik van ICT tot een minimum wordt beperkt.

Monitoring
Essentieel onderdeel van ICT beveiliging is monitoring. Monitoring vindt plaats vanuit ons eigen Network Operating Center (NOC) van waaruit er 24×7 monitoring plaatsvindt op uw omgeving.
Advanced Spam- en Virusfilter
Met het geavanceerde spam- en antivirus filter rekent u definitief af met de dagelijkse ergernis van talloze ongewenste en vaak virusbevattende e-mails. Het spamfilter detecteerd de huidige ransomware en filtert deze berichten uit voordat deze de email infrastructuur binnenkomen.

De voordelen van dit geavanceerde spam- en antivirus filter:

  • Altijd de meest recente anti-spam oplossing
  • Zelflerend en vraagt daardoor weinig tot geen handmatige aanpassingen
  • Geen aanpassingen aan uw huidige infrastructuur nodig
  • Uitstekende prestaties: minimaal 99% detectie na korte inleerperiode
  • Eenvoudig (zelf) te beheren via een gebruiksvriendelijke webinterface
Intrusion Detection System & Intrusion Prevention System
Een Intrusion Prevention System of IPS is een geautomatiseerd systeem dat hackpogingen en ongeautoriseerde toegang tot een computer, server of netwerk detecteert.

Een Intrusion Prevention systeem kan op dergelijke pogingen real-time reageren door het blokkeren of voorkomen van dergelijke activiteiten. Het door ons geleverde netwerk gebaseerde IPS-systeem werkt ‘in-line’ zodat al het netwerkverkeer gemonitord kan worden op kwaadwillende codes en aanvallen. Als een aanval wordt gedetecteerd dan zal de IPS de ‘verdachte’ netwerk activiteiten stoppen, terwijl het overige netwerk verkeer gewoon doorgang kan vinden.